Krimpertplein 30a 1104 PH Amsterdam

De Overbrugging

Het Projectenbureau beschouwt de schoolvakanties als waardevolle periodes die benut kunnen worden om bij te dragen aan een succesvolle schoolloopbaan en de brede talentontwikkeling van leerlingen. Er wordt dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt door tijdens deze vakanties leuke en leerzame programma’s te organiseren. Op deze pagina vind je informatie over het aanbod van leerlingen van groep 8 tijdens de zomervakantie.

Het vakantieaanbod ‘De Overbrugging’ is een onderdeel van de PO VO aanpak en richt zich voornamelijk op cognitieve studievaardigheden zoals plannen, aantekeningen maken als een docent iets vertelt, omgaan met leerteksten uit lesboeken e.d. Het doel van ‘De Overbrugging’ is jongeren te ondersteunen in het leren van een geselecteerd aanbod aan studievaardigheden om de kloof tussen po en vo te overbruggen en de overgang te vergemakkelijken.

De Overbrugging wordt aangeboden in de laatste weken van de vakantie (maandag 9 augustus tot en met vrijdag 13 augustus 2021),
zodat de kinderen echt ‘in de VO-stand’ worden gezet.

Brugklas vaardigheden die behandeld worden zijn:

  1. leertips

  2. voorbereiden voor een SO/toets 

  3. hoe pak ik een tekst aan? 

  4. schoolwerkplannen

  5. presenteren kun je leren

Leerlingen leren van alles over hoe hun brein werkt en wat dat betekent voor hun eigen leren. Ze pakken ook een thema aan, waarbij de vaardigheden toegepast moeten worden. In het programma is er bovendien aandacht voor leesplezier.

Leerlingen hebben een pauze van een uur en kunnen in deze tijd lekker ontspannen en bewegen. In samenwerking met externe partijen uit Zuidoost zal het aanbod in de pauze verzorgd worden.

element5-digital-jCIMcOpFHig-unsplash

Welke leerlingen kunnen deelnemen aan ‘De Overbrugging’?

  • De leerling maakt volgend schooljaar de overstap naar het VO
  • De leerling heeft een schooladvies vmbo-b
  • De leerling wil goed voorbereid starten op zijn/haar nieuwe school
  • De leerling wil leren en zichzelf ontwikkelen 
  • De leerling wordt tenminste door één ouder/verzorger gesteund 

Leerkrachten groep 8 en intern begeleiders zijn op de hoogte van dit aanbod en kunnen leerlingen voor ‘De Overbrugging’ aanmelden. Leerlingen volgen lessen in een groepsgrootte van maximaal 15. 

Samenwerking
De Overbrugging is gebaseerd op het programma van de zomerschool van de BSA in Utrecht. In samenwerking met Het ABC is het lesprogramma op maat gemaakt voor de leerlingen in Amsterdam Zuidoost. 

‘De Overbrugging’ is een project van PPOZO en wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit de subsidieregeling doorstroomprogramma PO VO van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Deelname is gratis.

Locatie
De Overbrugging vindt plaats op het Ir.  Lely Lyceum
(Ravenswaaipad 3, 1106 AW Amsterdam)

Aanmelden
Wil jij je zoon of dochter voor het aanbod aanmelden? 
Dat kan via onderstaande button.
kimberly-farmer-lUaaKCUANVI-unsplash-2

De Overbrugging 2020

PPOZO

Het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost is de verbindende factor binnen de samenwerkende schoolbesturen van het primair onderwijs  in Amsterdam Zuidoost 

Informatie

KvK: 34180617

ING Bank: NL15 INGB 0664.7268 79

© Copyright Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost