Krimpertplein 30a 1104 PH Amsterdam

Beuker-Onderwijs-blauw

Deze bijeenkomst is VOL


Naam bijeenkomstDuik in de boeken! Leesbegrip en leesplezier bij kinderen
Naam aanbiederBeuker Onderwijs
LocatieOBA Bijlmer
Datum15 Oktober
Doelgroep en bouwTaalcoördinatoren en andere geïnteresseerde leerkrachten en onderwijsassistenten
Basisbijeenkomst of verdiepende bijeenkomstBasisbijeenkomst
Beschrijving ‘Begrijpend lezen drijft kinderen in de armen van Netflix’
‘Kinderen lezen steeds slechter’
‘Het onderwijs ontneemt Nederlandse kinderen alle leesplezier’

Een paar willekeurige koppen die je vindt als je googelt op ‘leesvaardigheid kinderen.’ Er is in deze tijd veel discussie over begrijpend lezen en leesplezier van kinderen. Één ding is wel duidelijk: goed leren lezen is essentieel om volwaardig te kunnen participeren in de maatschappij en bovendien de sleutel tot leren.

Midden in de nationale kinderboekenweek komen we samen in de bibliotheek van de Bijlmer om ons over dit onderwerp te buigen. Tijdens de training komen inzichten uit onderzoek naar effectief leesonderwijs aan bod en bespreken we met elkaar hoe dit er in de praktijk op onze scholen uitziet. Daarnaast gaan we aan de slag met leesbevordering. Wat is ervoor nodig om kinderen te motiveren om meer te gaan lezen? Dat we samenkomen in de bibliotheek biedt een uitgelezen kans om kennis te maken met een diversiteit aan boeken. Je gaat naar huis met inspiratie en nieuwe kennis over actuele boeken, boeksoorten en boekpromotie.

PPOZO

Het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost is de verbindende factor binnen de samenwerkende schoolbesturen van het primair onderwijs  in Amsterdam Zuidoost 

Informatie

KvK: 34180617

ING Bank: NL15 INGB 0664.7268 79

© Copyright Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost