Skip to content

Feestelijk afsluiting verteltassenproject Vertel verder; een verhaal voor ieder kind in het Bijlmer Parktheater

Dinsdag 10 december vond de feestelijke afronding plaats van de Verteltas-activiteiten uit het project “Vertel Verder: een verhaal voor ieder kind” 2019 in Amsterdam Zuidoost. De Verteltas-activiteiten zijn het afgelopen jaar door de Stichting Verteltassen, in samenwerking met het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost, uitgevoerd op 15 basisscholen in Amsterdam Zuidoost. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in het prachtige Bijlmerpark Theater. Het was een fantastische bijeenkomst! Op de Verteltas-markt hebben de scholen Verteltassen – die door de ouders gemaakt zijn – tentoongesteld en er was ruimte voor uitwisseling. Alle Verteltassen hadden als thema: diversiteit.
 
Tijdens deze feestelijke bijeenkomst is de prachtige theatervoorstelling “spiegelbeeld” gespeeld voor de kinderen en ouders. De boodschap was: “je bent mooi!! Kijk in de spiegel en zie hoe mooi jij bent! Jouw huid, jouw haar, jouw verhaal doet er toe.”  Een prachtig en ontroerend verhaal over zelfrespect en zelfwaardering gebaseerd op het prentenboek “Spiegelbeeld” van Dayenne Schurman. Glynis Terborg heeft deze mooie voorstelling geschreven en geregiseerd en het werd gespeeld door Jeritza Toney en Yahmani Blackman
 
Speciaal voor deze gelegenheid heeft Dayenne Schurman een boek geschreven met het verhaal van de Verteltassen: “Daisy en de Verteltas”. Alle deelnemers hebben een goodiebag gekregen met het boekje. In dit boek is het verhaal van Daisy verteld die een Verteltas mee naar huis neemt. Ook is er een overzicht in woord en beeld van de ouders en professionals die aan het project hebben meegedaan afgelopen jaar. Het boek is geïllustreerd door Dineke Liefers. 
 
Tanja Jadnanansing, voorzitter van het dagelijks bestuur Amsterdam Zuidoost, heeft alle ouders en kinderen toegesproken en bedankt voor hun betrokkenheid. Het project “Vertel Verder: een verhaal voor ieder kind” is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Tel Mee Met Taal. We zijn enorm trots op het resultaat!
 
Bedankt aan alle geweldige ouders die meedoen aan dit project!
 

Korte impressie van het theaterstuk 'Spiegelbeeld' Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek door Dayenne Schurman

Geregisseerd en geschreven door Glynis Terborg Gespeeld door Yahmani Blackman & Jeritza Toney