Skip to content

Leergangen 23/24

‘Zuidoost Verbindt’

 De eerste bijeenkomst  –  waar alle medewerkers van basisscholen in Amsterdam Zuidoost aan kunnen deelnemen –  start in week 39. De inloop van elke bijeenkomst start om 14:45 uur en we gaan stipt om 15.00 uur van start. Houd deze pagina in de gaten voor alle informatie rondom de bijeenkomsten.

Bekijk hieronder het aanbod en geef je op vóór 8 september.


Open Boek 3.0, opleiding tot leescoördinator

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Ben je een leerkracht met affiniteit met lezen en wil je het team ondersteunen in een structurele aanpak voor leesbevordering?

Anick Peskens

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Ben je een leerkracht met affiniteit met lezen en wil je het team ondersteunen in een structurele aanpak voor leesbevordering?


Burgerschap ‘Van verkenner tot ambassadeur’

IPABO Ben jij nieuwsgierig naar hoe je kunt bijdragen aan burgerschap en kansengelijkheid voor leerlingen op jouw school?

Jessica

IPABO

Ben jij nieuwsgierig naar hoe je kunt bijdragen aan burgerschap en kansengelijkheid voor leerlingen op jouw school?


Begrijpend lezen; weten wat werkt

Hogeschool Amsterdam In vier bijeenkomsten van anderhalf uur krijgen deelnemers informatie over de meest recente inzichten rond begrijpend-leesonderwijs.

Marja de Boer

Hogeschool Amsterdam

In vier bijeenkomsten van anderhalf uur krijgen deelnemers informatie over de meest recente inzichten rond begrijpend-leesonderwijs.


Meertaligheid: de taalvriendelijke klas

Rutu foundation (OBA) Ontdek de kracht van taal in de klas tijdens de leergang 'De Taalvriendelijke Klas'!

Ellen Rose Kambel

Rutu foundation (OBA)

Ontdek de kracht van taal in de klas tijdens de leergang ‘De Taalvriendelijke Klas’!


Zonder relatie geen prestatie

Zonova Door de inzet van pedagogische tact werk je aan een fijne sfeer in je groep en creëer je een goede relatie met al je leerlingen.

Marijke van Amersfoort

Zonova

Door de inzet van pedagogische tact werk je aan een fijne sfeer in je groep en creëer je een goede relatie met al je leerlingen.


Ondersteuning bieden bij rekenen voor onderwijsassistenten/

leerkracht-ondersteuners

Beuker Onderwijs Ben jij onderwijsassistent of leerkrachtondersteuner en wil je leerlingen gericht ondersteunen...

Elselien Boekeloo

Beuker Onderwijs
Ben jij
onderwijsassistent of leerkrachtondersteuner en wil je leerlingen gericht ondersteunen…


Benutting van het volledige leerpotentieel van alle leerlingen

Het Leerinstituut Wetenschappelijk onderzoek leert ons dat leerkrachtverwachtingen de leerprestaties van leelingen zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden.

Redwane Bouttaouane

Het Leerinstituut

Wetenschappelijk onderzoek leert ons dat leerkrachtverwachtingen de leerprestaties van leelingen zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden.

Het einde van de preventielijn

Zonova In de leergang 'Het einde van de preventielijn' gaan we aan de hand van de theorie uit het boek 'Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen' van Leony Coppens oefenen met de-escaleren.

Desiree Middelkoop en Maartje Kat

Zonova

In de leergang ‘Het einde van de preventielijn’ gaan we aan de hand van de theorie uit het boek ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’ van Leony Coppens oefenen met de-escaleren.


Het Jonge Kind

Crescat Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog.

Samantha Del Prado

Crescat

Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog. Begeleidende tekst volgt nog.


Het Oudere kind

PPOZO Ben jij een leerkracht in groep 7/8 of ben jij een ondersteuner op de groep en wil je leren hoe je de prestaties van leerlingen positief kan beïnvloeden?

Eurdice Snip

PPOZO

Ben jij een leerkracht in groep 7/8 of ben jij een ondersteuner op de groep en wil je leren hoe je de prestaties van leerlingen positief kan beïnvloeden?

Belangrijke boodschap van Arnage Petrus van de Ster