Skip to content
Naam bijeenkomstMasterclass: Hoge positieve verwachtingen van íeder kind
Naam aanbiederStichting Het Leerinstituut
DatumMaandag 3 oktober
Tijd15:15 uur/15:30-17:00
LocatieDaltonschool Nellestein
Doelgroep en bouw Alle onderwijsprofessionals (leraren, intern begeleiders, directie, onderwijsassistenten, kwaliteitsmedewerkers.
Basis bijeenkomst of verdiepende bijeenkomstVerdiepende Bijeenkomst


BeschrijvingWil jij op de hoogte zijn van effectieve interventies en wil je de leerpotentie van álle leerlingen benutten? Dan is deze masterclass een absolute aanrader!
Uit onderwijskundige onderzoek weten we dat leraren verschillende verwachtingen vormen van hun leerlingen. Deze verwachtingen worden onder andere gevormd op basis van eerdere leerprestaties en sociaal economische status van leerlingen. In het klaslokaal heeft dit invloed op zowel het pedagogisch- als het didactisch handelen van de leraar waardoor dit weer de cognitieve leerprestaties-, de motivatie en het welbevinden van leerlingen beïnvloed.
In deze masterclass gaan we in op wat wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen jaren concludeert over het thema van hoge verwachtingen. Daarnaast zal ingegaan worden op het handelen van de leraar en zullen handvatten gegeven worden om gericht onderwijs te geven vanuit hoge verwachtingen.
Er zijn al flink een aantal scholen die zich hebben aangemeld voor de leergang ‘Benut alle leerpotentieel van kinderen’. Deze inspirerende masterclass sluit hier naadloos op aan.