Skip to content

Zomerschool Spelenderwijs is niet alleen leerzaam maar ook heel leuk!

Lees op deze pagina alles over het programma van de  Zomerschool Spelenderwijs. Heb je vragen? Neem via onderstaande knop contact op met onze projectleider Dayenne Schurman.

Schermafbeelding 2021-02-27 om 17.57.04

Zomerschool Spelenderwijs is niet alleen leerzaam maar ook heel leuk! In de middag  is er aandacht voor sport, spel en creativiteit binnen het thema Spiegelbeeldpark. Wij gaan op ontdekkingsreis. Je leert meer over jezelf en over een ander. We gaan dansen, sporten, zingen, knutselen met afval, koken, muziek maken en nog veel meer.

Verteltas Spiegelbeeld – Zomerschool Doeboek

Er is de laatste tijd veel aandacht voor motivatie voor én plezier in lezen. Op de Zomerschool willen we meer aandacht besteden aan het bevorderen van het taal- en leesplezier van de leerlingen. 

Naast het stimuleren van leesplezier heeft voorlezen positief effect op de ontwikkeling van taalvaardigheid, leesvaardigheid en ontluikende geletterdheid van het kind.

Elke leerling ontvangt ter bevordering van het leesplezier, met wereldburgerschap als onderlegger, een mini verteltas. De mini verteltas bestaat uit het prentenboek Spiegelbeeld met positieve affirmaties en een spiegeltje, ‘het lieve woorden’ bordspel,  een loeppotje, kriebelbeestjes (speelgoed), crayons in 12 huidskleuren en het Zomerschool Doeboek.  In het zomerschool Doeboek staan reken-, taal-, en doe opdrachten, weetjes over kriebelbeestjes en kleurplaten. Het doeboek dient ook als portfolio met foto’s en positieve observaties van de belevenissen van de leerlingen. De leerlingen krijgen de mini verteltas van Spiegelbeeld op de laatste zomerschooldag mee naar huis.

pasted image 0 (2)
pasted image 0 (1)
WEEK 1
WEEK 2

Maandag 2 augustus –  Bouwen met K’nex

Dinsdag 3 Augustus –  Schilderen/Portret tekenen

Woensdag 4 Augustus –   Opzoek naar kriebelbeestjes 

Donderdag 5 Augustus –  Koken met aardbeien

Vrijdag 6 Augustus – Voorstelling Spiegelbeeld

Maandag 9 Augustus –  Duurzaam koken, Sla la la lade maken

Dinsdag 10 Augustus – Oud Hollandse spelletjes/Voorleesmiddag Spiegelbeeld

Woensdag 11 Augustus  – Knutselen met afval/Fonteintje maken

Donderdag 12 Augustus –  Waterspelletjes

Vrijdag 13 Augustus –  Feestelijke afsluiting: Het Kwaku zomerfestival (met ouders)

Volg ons via social media

Via social media zullen we de ontwikkelingen in de aanloop naar – en tijdens de Zomerschool met jullie delen. Blijf je graag op de hoogte?
Volg ons dan via Facebook, Instagram of  Twitter.