Skip to content
cropped-viewlogocacrb9ru

Deze bijeenkomst is vol


Naam bijeenkomstVan uitdagende hoeken tot rijk spel
Naam aanbiederDayenne Schurman - de Bruin
LocatieRozemarn
Datum15 Oktober
Doelgroep en bouwOnderwijsassistenten 1-2
Basisbijeenkomst of verdiepende bijeenkomstBasisbijeenkomst
Beschrijving Voor het jonge kind vormt spelen de basis van het leren. De basis van goed spel ligt in het creëren van een rijke leeromgeving. Maar aan welke criteria voldoet zo’n omgeving en hoe zorg je ervoor dat deze betekenisvol is? Hoe creëer je uitdagende hoeken die voldoen aan de onderwijsbehoeften van de kinderen in jouw klas?

Spel levert een enorme bijdrage aan de totale ontwikkeling van het kind. Door spelen leren kinderen de wereld om zich heen te begrijpen, maar spelen gaat niet altijd vanzelf. Voor de verbreding en verdieping van het spel heeft het jonge kind aandacht en stimulans van volwassenen nodig. Wanneer speel je mee en wanneer niet? Hoe begeleid je het spel? Hoe stimuleer je het spel zonder de regie over te nemen? Het is een hele kunst om het juiste moment af te wachten en ‘kindvolgend’ te blijven.

Tijdens de studiedag gaan we in op bovenstaande vragen en maken we continu de vertaalslag naar de praktijk en jouw rol als onderwijsassistent.
Ook wisselen we ervaringen uit. Aan het eind van de dag heb je nieuwe inzichten gekregen om gerichter aan de slag te gaan met het creëren van een rijkere leeromgeving en met het begeleiden van spel.