Skip to content
logo (4)
Naam bijeenkomstVerlengde instructie geven op het juiste (handelings)niveau

Naam aanbieder
Amy van Arkel


Doelgroep en bouw Zij- instromers, starters en leerkrachten

Basis bijeenkomst of verdiepende bijeenkomstBasis bijeenkomst

Gebruik jij tijdens de verlengde instructie de sommen die eigenlijk zelfstandig gemaakt zouden moeten worden? Vind je het lastig om het lesdoel op een ander niveau aan te bieden dan met opdrachten zoals uit het boek? Dan is deze bijeenkomst voor jou!
BeschrijvingAls leerlingen niet meekomen met de rekenstof, doen zij na de uitleg vaak mee met de verlengde instructie. Als je daar precies hetzelfde aanbiedt als 10 minuten eerder, is de kans groot dat zij daarna nog steeds niet snappen hoe het in elkaar steekt. Door gebruik te maken van de verschillende niveaus in het handelingsmodel kun je dat voorkomen. Je kunt namelijk makkelijk een stap terugzetten om meer begrip te creëren bij je leerlingen.

Tijdens deze workshop leer (of fris je op) hoe je aan de hand van de handelingsniveaus inzicht kunt geven in de opbouw van rekenen-wiskunde: van rekenen met materiaal, via het werken met modellen naar uiteindelijk de kale som.

Daarna gaan we praktisch aan de slag en bereid je een verlengde instructie voor met behulp van het handelingsmodel. Zo kun je straks gericht (verlengde) instructie geven op het niveau van je leerlingen.