Skip to content

Uit onderzoek blijkt dat een zomerschool effectief is al het aanbod compact is. Dat betekent dat wij hebben gekozen om 3 weken lang les te krijgen over 1 onderwerp, zodat de leerlingen zich aan het einde van de drie weken ook echt bekwamer voelen op dat onderwerp. Uit de leerlingenraad van de zomerschool van 2020 kwam dit verzoek ook. Het is mooi om te ervaren dat de wens van de leerlingen zo goed aansluit bij onderzoek naar effectief aanbod tijdens de zomerschool. 

Rekenmaterialen voor groep 6 en 7 zijn speciaal voor de zomerschool samengesteld en bestaan uit onderdelen van Wereld in Getallen (een methode die veel gebruikt worden door de scholen waar de leerlingen op zitten) en Nieuwsbegrip Rekenen. 

De lessen zijn allemaal gelijk van opbouw en beginnen met het waarom van het rekenonderwerp. De onderwerpen zullen van concreet, naar representatie naar abstract gaan, zodat de leerlingen zodra zij een som zien herkennen hoe dat er in de echte wereld uitziet. 

Bij navraag bij de scholen zijn er verschillende onderdelen uitgekomen waarop leerlingen uitvallen wanneer zij overgaan van groep 6 naar groep 7 en van groep 7 naar groep 8. Deze onderwerpen hebben wij aan de leerkrachten van de leerlingen die deelnemen aan de zomerschool voorgelegd en zij mochten 2 onderwerpen kiezen voor hun leerling. Op basis van deze keuzes zijn de onderstaande onderwerpen gekozen.