Skip to content

Zomerschool

Blijf via deze pagina op de hoogte van alle nieuwtjes over de Zomerschool 

 

Zomerschool Zuidoost brengt kennis en plezier samen

_DSC1049
B8EC836F-EB35-4A9E-AB03-363A4AE64137
DAF1F0F2-3B57-4D3D-9268-9889F786B851

Keisha heeft zin in de Zomerschool! Jij ook?

De start is op maandag 18 juli. 8.45u gaat de deur open. 9.00 uur start de les. In de ochtend werk je aan rekenen en taal. In de middag ga je sporten, beeldhouwen, filosoferen, fotograferen, debatteren, programmeren en nog veel meer…!

Over een aantal maanden is het tijd voor de twaalfde editie van de Zomerschool Zuidoost. Achter de schermen wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het ondanks de omstandigheden, 3 onvergetelijke weken worden.

Het Zomerschoolteam heeft weer leuke dingen in petto voor de leerlingen. Binnenkort zullen we via social media  zoveel mogelijk informatie delen met betrekking tot deze editie.

Leren onder veilige omstandigheden

Om een veilige omgeving voor alle betrokkenen te creëren, hebben we een aantal aanpassingen aan het programma moeten doen. Als team stellen wij de gezondheid van alle partijen voorop en doen wij er alles aan om de lesomgeving voor een ieder COVID-proof in te richten. Samen gaan wij de uitdaging aan om creatief om te gaan met de omstandigheden en hanteren we een werkwijze waarbij we de 1,5 meter regel kunnen waarborgen.

Ontdekken wie je bent

In de ochtend zijn de leerlingen vooral bezig met rekenen, taal en begrijpend lezen. We vinden het belangrijk om de leerlingen de mogelijkheid te bieden hun vaardigheden te verscherpen en extra kennis op te doen. Vooral de leerlingen die op één van de gebieden tegen moeilijkheden aanlopen, zullen veel hebben aan de extra aandacht die hier tijdens de Zomerschool aan besteed wordt.

In het middagprogramma staat het thema wereldburgerschap centraal. Op een leuke en leerzame manier maken de leerlingen kennis met perspectieven van over de hele wereld. Wie ben je en wat is jouw rol in deze wereld? Er wordt aandacht besteed aan het actief onderdeel uitmaken van de samenleving, de eigen omgeving en de wereld. Via praktijksituaties leren de leerlingen waarom en waarvoor ze leren, wat leren voor de leerlingen zinvoller maakt. We vinden het van belang dat leerlingen ontdekken dat samenwerken, samen leren en het vergaren van kennis ook leuk en uitdagend kunnen zijn. Kennis opdoen en plezier maken gaan prima hand in hand.

Het Zomerschoollied

Beluister het Zomerschoollied. Wat een heerlijke beat! Ik kan niet wachten tot de Zomerschool begint. En jij?

Vacatures Zomerschool 2022

Enthousiaste Leerkracht

1BCBDE08-213C-4844-9DCA-AFCEEB53C2F9

Stuur vóór 11 februari een e-mail met je motivatie en cv naar dschurman@ppozo.nl

Bevlogen Onderwijsassistent

zomerschool 13 juli 2021-037

Stuur vóór 11 februari een e-mail met je motivatie en cv naar dschurman@ppozo.nl

Spelenderwijs

Onderwijsassistent Groep 1/2

Zomerschool 10 augustus 2021-092

Stuur vóór 11 februari een e-mail met je motivatie en cv naar dschurman@ppozo.nl

Spelenderwijs

Enthousiaste Leerkracht Groep 1/2

Zomerschool 10 augustus 2021-044

Stuur vóór 11 februari een e-mail met je motivatie en cv naar dschurman@ppozo.nl

Spelenderwijs

Enthousiaste Pedagogisch Medewerker

Zomerschool 10 augustus 2021-073

Stuur vóór 11 februari een e-mail met je motivatie en cv naar dschurman@ppozo.nl

Volg ons via social media

Via het social media platform zullen we de ontwikkelingen in de aanloop naar – en tijdens de Zomerschool met jullie delen. Blijf je graag op de hoogte? Volg ons dan via Twitter, Instagram of Facebook.