Skip to content

De Zomerschool brengt kennis en plezier samen 

Lees op deze pagina alles over de Zomerschool Zuidoost. 
Heb je vragen? Neem via onderstaande knop contact op met onze projectleider Dayenne Schurman, 

De zomer gaat in een flits voorbij, maar de herinnering eraan blijft je altijd bij.

De eerste drie weken van de zomervakantie stonden in het teken van samen leren, ontdekken, nieuwe vrienden maken én vooral genieten! Dat is wat de leerlingen en het team van de zomerschool hebben gedaan…. mooie herinneringen gemaakt.

Op deze pagina vind je een terugblik van de zomerschool van 2022.

 

Bekijk hier de videoclip van de zomerschool 

‘Op het plein, samen spelen rennen we, nieuwe mensen kennen we, zomerschool. Nieuwe dingen elke dag, leer ontdekken met een lach’

Geschreven en gezongen door Desai Breeveld

De kick-off 

Na twee jaar kon het eindelijk weer… woensdag 22 juni was de feestelijke aftrap van de zomerschool, de kick-off.

Leerlingen, ouders/verzorgers en het gehele zomerschoolteam waren uitgenodigd om nader kennis te maken en om geïnformeerd te worden over de zomerschool.

Ochtendprogramma 

In de ochtend zijn de leerlingen vooral bezig met rekenen, taal en lezen. We vinden het belangrijk om de leerlingen de mogelijkheid te bieden hun vaardigheden te verscherpen en extra kennis op te doen. Vooral de leerlingen die op één van de gebieden tegen moeilijkheden aanlopen, zullen veel hebben aan de extra aandacht die hier tijdens de Zomerschool aan besteed wordt.

Bekijk hier de aftermovie

Hier op de zomerschool, ontdek je je talent
Hier op de zomerschool, leer je wie je bent

Leerlingenparticipatie 

Op de Zomerschool hebben de leerlingen inspraak. Zij mogen meedenken, meepraten en meebeslissen. Dit doen zij o.a. door deel te nemen aan de leerlingenraad. Voor de leerlingenraad waar alle afgevaardigden van de 15 groepen aan deelnemen, is een businesslunch geregeld.

Tijdens de businesslunch gaan de afgevaardigden in gesprek met Christine van Buuren, Discussiëren kun je leren, Tanja Jadnanansing, Stadsdeelvoorzitter en Dayenne Schurman – de Bruin, projectleider Zomerschool.

De leerlingenraad vergadert over onderwerpen die zij belangrijk vinden en bespreekt deze met de organisatie.

ZuidoostLeest!

Elk kind een boek cadeau 

De Zomerschool is voor zowel de leerling als de leerkracht een feest om aan deel te nemen en bij een feest hoort een cadeautje.

Dit jaar zat er in de kleurrijke uitnodigingsenvelop een keuzelijst met vijftien boeken, waarvan de leerlingen er één mochten uitzoeken. Alle boeken hadden het thema Duurzaamheid.

De leerlingen konden bijvoorbeeld kiezen uit een stripboek, zoals Suske en Wiske Lambiek plastic, uit een spannend boek zoals Het geheime dagboek van Eco-girl Christi, maar ook uit boeken met meer achtergrondinformatie zoals Ga voor Groen. Allemaal boeken waarbij de leerlingen, ongemerkt, meer kennis vergaren over hoe zij zelf hun steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld.

Middagprogramma

Met volle maag en vol nieuwsgierigheid stroomden de groepen elke middag naar hun eigen onderdeel van het middagprogramma. Een middagprogramma dat bestond uit twee verschillende activiteiten met daartussen een kwartier pauze om van activiteit te wisselen.

Het middagprogramma was zeer divers. Zo wierp de ene groep zich in de eerste week op het bouwen met bamboe en probeerde daarbij de grootste piramide van de Zomerschool in elkaar te zetten. Dit alles gebeurde in de open lucht met slechts wat bamboestokken en wat (postbode)elastiekjes als basismateriaal. Tegelijkertijd was een andere groep binnen druk bezig om chutney te maken van allerlei restjes groenten. Chutney die de volgende dag natuurlijk mee naar huis mocht worden genomen. Weer een andere groep probeerde met spierkracht en minimale middelen een raket in de baan om de aarde te brengen. Regelmatig schoot de raket zo hoog dat deze leek te verdwijnen, maar dan verscheen deze toch weer in het zichtveld en moest iedereen maken dat hij wegkwam om de raket niet op het hoofd te krijgen.

Tijdens de Zomerschool Zuidoost zullen er enkele excursies plaatsvinden
waarvan het vervoer wordt verzorgd door de cultuurbus van Mocca en de bussen van busbedrijf Meering.

Op de hoogte blijven van alle leuke ins en outs rondom de zomerschool?
Volg  hier de meeste recente updates via onze zomerschoolblog. 

Volg ons via social media

Via social media zullen we de ontwikkelingen in de aanloop naar – en tijdens de Zomerschool met jullie delen. Blijf je graag op de hoogte?
Volg ons dan via Facebook, Instagram of  Twitter.