Krimpertplein 30a 1104 PH Amsterdam

Spelen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Lees op deze pagina alles over het ochtendprogramma van Zomerschool Spelenderwijs. Heb je vragen? Neem via onderstaande knop contact op met onze projectleider Dayenne Schurman.

Bewegen is gezond 

Zomerschool Spelenderwijs begint elke ochtend, onder begeleiding van kindercoach. Esmeralda Castillion met een spelinloop op het schoolplein waar de kinderen samen met hun ouders kunnen spelen met allerlei buitenmaterialen. Tijdens dit spelmoment wisselen de kinderen regelmatig van activiteit. Tijdens de spelactiviteiten schalt het speciaal voor de Zomerschool Spelenderwijs ontwikkelde lied door de luidspreker, alsmede ook andere vrolijke kinderliedjes.

Schermafbeelding 2022-07-14 om 00.00.55
Zomerschool 03 augustus 2021-012

Dagopstart

Na de spel inloop lopen de kinderen met hun leerkracht en onderwijsassistent naar hun eigen lokaal en worden ze ingedeeld in de vlinder- of vogelgroep. Nu mag iedereen zich voorstellen en worden de regels uitgelegd. 

Elke dag start in de kring, met diverse startactiviteiten. Na de kring mogen de kinderen vijftig minuten spelen tijdens het spelen en werken. Op speelse wijze worden er taal- en spelactiviteiten gecombineerd en geactiveerd door de leerkrachten en onderwijsassistenten

Van spelen krijg je trek, dus rond tien uur zal er een fruitmomentje plaatsvinden, verzorgd door ZaZa Kitchen. Tijdens het fruitmoment wordt er voorgelezen uit diverse prentenboeken passend bij het thema zelfbeeld en een positieve mindset.

Zomerschool 03 augustus 2021-036
Zomerschool 10 augustus 2021-117

Klaar voor actie in het ochtendprogramma. Bewegen is gezond, dus het is tijd voor verschillende actieve bezigheden. Deze vinden plaats in het speellokaal, of buiten op het plein. De activiteiten zullen afwisselen van kleuterdans, tot aan yogales en leuke buitenactiviteiten met spel- en klimmaterialen.

Na al deze leuke maar drukke bezigheden is het tijd voor de lunch. Deze wordt gezamenlijk genuttigd in de algemene ruimte, die gezellig wordt aangekleed met een bloemetje op de tafel en voor elk kind een eigen Zomerschool placemat. Ook de lunch wordt verzorgd door Zaza Kitchen.

Zomerschool 10 augustus 2021-094 (1)

Na de lunch is het tijd voor het middagprogramma. Klik hier om het middagprogramma te bekijken. 

PPOZO

Het Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost is de verbindende factor binnen de samenwerkende schoolbesturen van het primair onderwijs  in Amsterdam Zuidoost 

Informatie

KvK: 34180617

ING Bank: NL15 INGB 0664.7268 79

© Copyright Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost