Bepaal jij zelf altijd welke kinderen verlengde instructie nodig hebben en welke kinderen wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken? Misschien staan de niveaugroepen zelfs al van tevoren vast?
Tijdens deze training leer je hoe het anders kan. Je leert hoe leerlingen zichzelf in kunnen schalen en reflecteren op hun eigen vaardigheden. Door kinderen zelf te laten nadenken over hoe goed ze een vaardigheid al beheersen, verbeteren de metacognitieve vaardigheden. Kinderen krijgen eigenaarschap over hun eigen leerproces en leren op zichzelf en hun eigen vaardigheden te reflecteren. Ook kunnen kinderen elkaar zo echt helpen bij het leren.
De training start met een introductie over formatief evalueren en metacognitieve vaardigheden en de kennis hierover uit de wetenschappelijke literatuur. Vervolgens gaan we concreet aan de slag. Hoe stel je goede succescriteria op? Voor welke leerdoelen kan deze werkwijze worden ingezet? Hoe organiseer je het inschalen praktisch in de klas? Welke condities zijn nodig in de klas om deze werkvorm toe te kunnen passen? En hoe reflecteer je na afloop samen met de leerlingen? Het lerarenteam van Wereldwijs biedt concrete handvatten en wisselt uitleg af met actieve werkvormen en voorbeeldfilmpjes. Na onze masterclass kun je de volgende dag concreet aan de slag in je eigen school.
Leerdoelen:
Titel: Masterclass formatief evalueren
Aanbieder: Basisschool Wereldwijs
Datum: 13 mei 2025
Tijdstip: 15:00
Doelgroep: Iedereen die werkzaam is op school
Basis- of verdiepende bijeenkomst: Basisbijeenkomst
Bij PPOZO ondersteunen we ouders, kinderen en onderwijsprofessionals. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij samen kunnen bijdragen aan een positieve ontwikkeling en welzijn
activiteiten
PPOZO organiseert en ontwikkelt activiteiten gericht op een brede ontwikkeling van kinderen.
Lees meer
passend onderwijs
Passend onderwijs heeft als doel om alle leerlingen, inclusief die met speciale behoeften of uitdagingen, de juiste ondersteuning te bieden.
Lees meer
professionalisering
Professionalisering en deskundigheidsbevordering richten zich op kennis, vaardigheden en gedrag. Er wordt jaarlijks een vraaggericht programma uitgevoerd, waaraan leerkrachten, onderwijsondersteuners, IB’ers en schooldirecteuren deelnemen.
Lees meer