Verbinding tussen school, kind, ouder, de wijk én elkaar

March 6, 2024

Bijzondere dag gisteren in Amsterdam Zuidoost! Als iemand die gepassioneerd is over het verbinden van vooral het sociaal werk met onderwijs, was het introduceren van de rol van Talentmakelaar samen met het geweldige team van PPOZO en Tante Lean een mijlpaal

In Amsterdam Zuidoost vervult een Talentmakelaar de unieke brugfunctie tussen verschillende werelden: ze verbinden school, kinderen, ouders, en de wijk met elkaar. Deze verbinder is gespecialiseerd in het stimuleren van brede talentontwikkeling bij kinderen door het aanbieden van diverse activiteiten. Ze zorgen voor een naadloze aansluiting tussen het onderwijs en naschoolse programma's (door SLO doelen te verbinden aan naschoolse programma's) en betrekken daarbij lokale talenten en bronnen. Deze rol, die we al sinds augustus 2023 vormgeven, is niet alleen nieuw in Zuidoost maar brengt ook een frisse wind.

Met een opkomst die onze verwachtingen overtrof, hebben we waardevolle input ontvangen en intern nog meer draagvlak gecreëerd. Als projectleider mag ik, samen met een fantastisch team, bijdragen aan de talentontwikkeling en het verrijken van de schooldag voor ruim 6000 kinderen. Waar we vooral trots op zijn: - De rust die scholen ervaren. - Het enthousiasme en de waardering van kinderen en ouders. - Het feit dat naschoolse activiteiten bijna altijd doorgaan. - Het luisterend oor dat we kunnen bieden. - Geen kinderen meer naar huis sturen sinds de Talentmakelaar er is. Ik kijk uit naar de groei van dit project, en ben dankbaar voor het doorzettingsvermogen, de inzet, en het begrip van iedereen die betrokken is. Hier gaat het om: Onderwijs versterken, kinderen inspireren, en een duurzame impact maken. Samen bouwen we aan een toekomst waarin elk kind in Amsterdam Zuidoost zijn talent kan ontwikkelen. Laten we samen blijven bouwen aan een sterkere domeinverbinding binnen het onderwijs.

Dachar Wills

laatste nieuwtjes

Zomerschool terugblik

Read more

PPOZO in beweging

Read more

Verbinding tussen school, kind, ouder, de wijk én elkaar

Read more

Activiteiten voor het kind & onderwijs professional

PPOZO organiseert en ontwikkelt een scala aan activiteiten die de brede ontwikkeling van kinderen en de professionalisering van onderwijsprofessionals bevorderen.

meer over ons