Evaluatie van de filmvertoning: Mama Sranan

July 2, 2024

Op 29 en 30 mei 2024 vond de vertoning van de documentaire Mama Sranan - MoederSuriname plaats, georganiseerd door PPOZO in samenwerking met St. Students MovingForward en SpeakUp.

De avonden waren een bijzondere gelegenheid om de geschiedenis van Suriname te verkennen door middel van authentieke filmbeelden en verhalen.
Veel bezoekers waren onder de indruk van de historische beelden die een authentieke kijk op het verleden van Suriname boden. Deze beelden brachten herinneringen naar boven en versterkten het gevoel van nostalgie en verbondenheid met het land. De documentaire bracht de koloniale geschiedenis van Suriname krachtig naar voren, wat bij bezoekers leidde tot reflectie over de impact van dit verleden op het heden en de toekomst.

De documentaire raakte bezoekers op een emotioneel niveau, waarbij persoonlijke herinneringen en familiegeschiedenissen naar boven kwamen. Het benadrukte het belang van geschiedenis en de noodzaak om een bredere en diepere kennis van het verleden te hebben. Dit zette aan tot nadenken over de eigen geschiedenis en die van anderen. De filmvertoning was een succes en bood een waardevolle gelegenheid voor reflectie, herinnering en verbinding. De positieve reacties en diepe reflecties van de bezoekers benadrukken de impact van de documentaire en het belang van dergelijke evenementen. Er is door de bezoekers uitgesproken dat zij vaker vergelijkbare evenementen willen bezoeken. We zijn blij dat wij een bijdrage aan de week van Zuidoost en de dialoog in de wijk hebben mogen leveren.

Dank aan Stadsdeel Zuidoost voor het financieren van deze avond.
Op donderdag 4 juli om 22:20 uur is de documentaire te zien bij de NTR op NPO 2.

laatste nieuwtjes

Evaluatie van de filmvertoning: Mama Sranan

Lees meer

PPOZO in beweging

Lees meer

Verbinding tussen school, kind, ouder, de wijk én elkaar

Lees meer

Activiteiten voor het kind & onderwijs professional

PPOZO organiseert en ontwikkelt een scala aan activiteiten die de brede ontwikkeling van kinderen en de professionalisering van onderwijsprofessionals bevorderen.

meer over ons